Mamma Mia! (Komedi 2008)

En film man inte kan låta bli att älska. En sockersöt historia med fina bilder och humoristiskt upplägg och musiken man bara älskar. den får en 3,5 a av mig. (rekommenderas)


Denna glädjefyllda film bjuder på ABBA-låtar, ett överflöd av sång och dansnummer och en stjärnspäckad rollista. Filmen bygger på succémusikalen med samma namn där den blivande bruden Sophie (Amanda Seyfried) är på jakt efter sin pappa inför den stora dagen. Det är bara ett problem - hon vet inte vem han är. Men efter att ha tjuvläst sin mammas (Meryl Streep) dagböcker, kommer hon fram till att han är en av hennes tre gamla pojkvänner. Hon bjuder in dem alla tre, även om hon vet att hennes mamma inte kommer att bli glad... Sophie försöker desperat att hemlighålla deras närvaro, med det dröjer inte länge förrän hemligheten avslöjas och det roliga börjar!

Once (Drama 2006)

Bra Musik......men en trååååkig film! Det är ingen film med direkt handling. visst är musiken värd att lyssna på, men man kan likväl ha filmen på i bakgrunden o bara lyssna på musiken...för filmen har ingen direkt gripande handling. För musikens skulle får filmen en 2,5 av mig...men annars skulle den få lägre betyg.

När en irländsk gatumusiker en dag möter en blomsterflicka på Dublins gator uppstår ljuv musik - bokstavligen. Musik är nämligen bådas stora passion och de bestämmer sig för att försöka spela in en skiva, någonting som de båda tidigare bara har drömt om. Samtidigt spirar deras känslor för varandra men utan att någon vågar ta det första steget. "Once" är en bitterljuv hyllning till kärleken mot alla odds.

Max Payne (Action och äventyr 2008)

En bra film som är baserad på ett riktigt bra spel, den får 3,5 av 5 möjliga. Rekommenderas.


Mark Wahlberg levererar en explosiv föreställning i den här actionspäckade thrillerna som är baserad på det legendariska tv-spelet. Max Payne (Wahlberg) är en radikal polis utan hänsyn för regler och inget kvar att förlora. Fast besluten att söka upp och hämnas de som brutalt mördat hans familj hamnar han på en mardrömslik resa där mörka fantasier möter naken verklighet. Mysteriet tätnar och Max tvingas kämpa mot demoniska fiender ogh ställs inför ett ofattbart svek som kommer driva honom till vansinne...

Felon (Drama 2008)

Hade egentligen inga stora förväntningar på denna filmen. Men redan efter ett tag in i filmen upptäckte jag att den faktiskt hade något speciellt. Nu när filmen är slut får jag nog säga att den faktiskt är riktigt bra!  och den får av mig en 4a av 5 möjliga. Rekommenderas Starkt.



Wade Porter (Stephen Dorff) är en kärleksfull familjefar med lovande framtidsutsikter, som plötsligt förlorar allt när han av misstag dödar en inbrottstjuv i hemmet. Wade döms för dråp och får tillbringa de kommande tre åren i ett extremt tufft fängelse där samhällets regler har upphört att gälla. Wade tvingas dela cell med en ökänd massmördare (Val Kilmer), blir utsatt för brutal misshandel iscensatt av den sadistiske vaktchefen (Harold Perrineau) och inser att han står inför sitt livs strid. Han måste helt enkelt bli den tuffaste fången av dem alla om han ska överleva. För det som inte dödar dig gör dig bara starkare. Och i det här fängelset är det bara de starkaste som överlever...

I'm Not There (Drama 2007)

Somnade efter 15 minuter så den förtjänar inte mer än 1 av 5 utav mig


"I'm Not There" är ett ovanligt och enastående porträtt av Amerikas störste nu levande rockikon, Bob Dylan. Ovanligt - eftersom hela sex skådespelare, unga som gamla, kvinnor som män och svarta som vita gestaltar Dylan. Enastående - eftersom filmen är den enda av många filmer om Dylan, som har fått legendens eget godtyckande och därmed den gyllene nyckeln till ett musikarkiv av närmast mytologisk karaktär. Resultatet är en fenomenalt vacker hyllning till Bob Dylan och hans musik, och en fantastisk inblick i en musikalisk enstörings liv, som både fans och nybörjare kan glädjas över.

Serial Experiments: Lain (Tecknat och animerat 1998, Serie)

Det blir en 3a för den serien, liknar delvis Matrix.


"Jag behöver inte stanna på en plats som denna", blir skolflickan Chisas sista ord innan hon släpper taget om broräcket och faller mot döden. Dagen efter blir Chisas vän Lain vittne till hur en klasskamrat gråter tröstlöst till följd av ett mejl som är skickat från Chisas adress. Lain vet inte vad hon skall tro - antingen är någonting väldigt fel (för döda kan väl inte mejla?), eller så är det bara ett smaklöst skämt. Men när det dimper ner ett meddelande från samma avsändare i Lains egen mejlbox börjar hon undersöka den uppkopplade världen, den så kallade "The Wired", och finner snart att gränsen mellan vår värld och den digitala inte är helt glasklar. Och precis som i verkligheten kan det ibland hända mycket otäcka saker i den spindelväv av elledningar som kallas cyberrymden. Cyberpunk-serien "Serial Experiments: Lain" är en av 90-talets mest hyllade anime-skapelser och har fått en enorm beundrarskara. Mycket tack vare dess slående artwork, sin filosofi och speciella atmosfär som upprepade gånger har jämförts med verk av både Lynch och Cronenberg.

Flyga drake (Blu-ray) (Drama 2007)

Mäktigt och Mycket Gripande, en fantastisk filmupplevelse, den får 3,5 av 5 möjliga.




Baserad på en av vår tids mest hyllade romaner är FLYGA DRAKE en djupt rörande berättelse om vänskap, familj, förödande misstag och försonande kärlek. I ett splittrat land på väg mot krig är två barndomskompisar, Amir och Hassan, på väg att slitas isär för alltid. Det är en härlig eftermiddag i Kabul och himlen lyser av upprymd glädje över en oskyldig drakflygarturnering. Men i efterdyningarna av dagens seger, kommer en pojkes skrämmande svek att leda till en katastrof" och ett episkt sökande efter försoning. Nu, efter att ha levt i USA i 20 år, återvänder Amir till ett farofyllt Afghanistan hårt styrt under Talibanerna för att konfrontera de mörka hemligheter som fortfarande förföljer honom och för att en sista gång försöka ställa saker till rätta.