Foto de la Pared ( 2 )

Otra foto de la Pared en Mallorca



Foto de la Pared ( 1 )

Una foto de la pared

vecka 29-30-31 semester

Inte en dag regn...tungt idag är det bara 38 grader varmt, förrigår 42.

Barnhemmet (Drama 2008)

FYRA är inte långtborta.
Spanjorerna vet vad de gör. Först Pans labyrint och sedan denna. En riktigt bra film som skickligt blandar drama och skräck, ett bra manus och trovärdiga skådisar. Slutet är inget annat än mästerligt. Hade mitten av filmen varit lika stark, hade fyra varit gjuten. Rekommenderas! 3,5a av 5 möjliga



En gastkramande berättelse om Laura som efter trettio år återvänder, tillsammans med sin make och deras 7-årige son Simón, till det hus hon växte upp i. Laura drivs av drömmen att restaurera den sedan länge övergivna byggnaden, och slå upp dess portar för handikappade barn. Men det nya hemmet och dess mystiska omgivningar väcker liv i Simóns fantasi och pojken börjar spinna ett nät av otroliga sagor och inte helt oskyldiga lekar.

27 Dresses (Komedi 2008)

Ganska bra film. Charmig och mysig men den lämnar inget större intryck. Hyffsat sevärd tycker jag.  2,5 av 5 möjliga



Jane (Heigl), en romantisk och fullständigt osjälvisk ung kvinna - en kvinna som ständigt ställer upp som brudtärna på sina vänners bröllop utan att någonsin närma sig sitt eget "lyckliga i alla sina dagar - slut". Men då Janes chef - som Jane är hemligt förälskad i - blir kär i hennes lillasyster Tess är måttet rågat och Jane börjar ifrågasätta sitt sätt att leva.

Min brors flickvän (Komedi 2007)

Må bra film med familjen i temat. En underbar familj med glimten i ögat som driver med varann kärleksfullt. Steve Carrell gör en bra roll utan en massa tonårshumor. Ändå når den inte de höga höjderna, men är helt okej att se en gång
det blir en 3a av 5 möjliga.



När den ensamstående pappan Dan Ashburn träffar släkten stöter han oväntat på sin drömkvinna, som samtidigt råkar vara hans brors flickvän. Dan upptäcker snart att det är väldigt svårt att följa sina egna råd, även när man alltid har svar på allting.


Transporter 3 (Action och äventyr 2008)

Ettan är bäst det vet vi. Det vet vi ju. Men i denna film så tycker jag intrigen är rätt rejält krystat. Varför i hela friden måste hon åka bil? Actionscenerna ok om man inte tänker på vad som är logiskt. Klart sevärd men instämmer om att det är den sämsta av de tre. Men får utan tvekan 3a  för hög action och lite kulig humor oxå.



Vem sa att spelet är över för Frank Martin? Den mest dödsföraktande bilföraren av dem alla är tillbaka på ett sista uppdrag - en livsviktig människotransport. Så viktig att han har utrustats med ett armband som exploderar om han rör sig mer än 25 meter bort från bilen!

It´s a free world (Drama 2007)

Väldigt realistisk och tänkvärd film. Om hur egoistiska vi människor eg är och hur vi inte tvekar att utnyttja/offra våra medmänniskor i jakten på pengar.  En 3a av 5 möjliga



Angie får på tvivelaktiga grunder sparken från en brittisk rekryteringsbyrå som turnerar runt Centraleuropa på jakt efter hungrig arbetskraft. Hon är revanschsugen och hemma i London startar hon ett eget företag i samma bransch ihop med rumskamraten Rose. De rekryterar till en början invandrare på schyssta villkor, men upptäcker snart att det är mer lukrativt för dem själva att anlita papperslös arbetskraft.