Låt den rätte komma in (Blu-ray) (Drama 2007)

tyckte att det var en av de bästa filmer jag sett på länge. Har inte läst boken, vilket säkert är bra om man ska få ut så mycket som möjligt av en film som är baserad på en bok. Har heller t.ex. inte läst Gökboet, men tycker att filmen är fantastisk. Kanske skulle jag inte gilla filmen om jag läst boken, vad vet jag.. Tyckte att filmen var fylld av stämningar beroende på handling, foto, musik etc. Filmens Blackeberg (anno tidigt 80-tal?) blev lite som en egen halvt realistisk värld som man med farsination betraktar och lever sig in i ungefär som tv-serien Twin Peaks udda stämningar (annars ingen direkta likheter med nämnda tv-serie). Kärleks/vänskapshistorien i filmen är faktiskt riktigt gripande. Mycket bra film!  en Klar 4a av 5 möjliga ! Rekommenderas




Oskar är 12 år och mobbad.Han blir kär i Eli, en märklig flicka. Hon är vanvårdad och mager men ändå så vacker. Eli ger Oskar styrkan att slå tillbaks. Men hon är inte som andra - hon tål inte solen, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver Eli bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Eli är vampyr.

Babylon A.D. (Action och äventyr 2008)

Löjlig-och ointressant handling, medelmåttiga skådis insatser, röriga otydliga action scener. Medelmåttigt ljud.
2,5 av 5 möjliga



I en inte alltför avlägsen framtid eskorteras en ung kvinna från Sibirien till New York. Legosoldaten Toorop har åtagit sig uppdraget utan att veta att kvinnan är bärare av ett mystiskt och värdefullt virus. Snart förvandlas deras kamp för överlevnad till en kamp för mänsklighetens existens!

week 22#1

50 min och 820 kalorier =)

vecka 20 - 1 träning

740 kal och 40 min

Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike

Den började hyfsat bra, men sen somnade jag efter 30 minuter. Verkligen ingen höjdare, tyvärr... Filmserien hade mått bäst av att få vara kvar i sin nostalgiska bubbla. De två första filmerna är klassiker och den tredje var på gränsen till att bli något liknande. Men denna fjärde film är rent ut sagt skräp...  2 av 5 möjliga
 



STEVEN SPIELBERG och GEORGE LUCAS bjuder oss på ett av tidernas största äventyr i denna "nonstop spännande resa" som är fylld med "sensationella, öberväldigande äventyr". I Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike försöker Indy att lura en skärpt och vacker agent i kampen om Akators mystiska och allsmäktiga kristalldödskalle. Tillsammans med en rebellisk ung motorcyklist och sin gamla kärlek Marion tar Indy med dig på ett actionspäckat äventyr i klassisk Indiana Jones-stil!

Wall-E (Animerad 2008)

riktigt bra film som är djup och mysig. helt perfekt underhållning. man mår bra utav sett den. helt underbar film. hade ifs inga förväntningar när jag såg den. men tappade hakan när jag började märka vad det var för nåt. en stark 3,5a nästan en 4a. riktigt bra animerad film.

Vi befinner oss långt in i framtiden och människan har sedan länge flytt jorden i väntan på besked att kunna återvända. Kvar finns bara en flitig liten robot vid namn WALL-E. Ensam har han fortsatt göra det han en gång i tiden byggdes för, nämligen att städa upp och packa ihop skrot. Och efter att ha gjort det varje dag i flera hundra år har han blivit en mästare på sitt jobb! Men det är ensamt, så när robotsonden EVA plötsligt dyker upp blir WALL-E helt trollbunden. Vem är hon? Var kommer hon ifrån? Vad gör hon på jorden? Svaren får WALL-E då han bestämmer sig för att följa efter EVA på ett oväntat och spännande äventyr genom världsrymden!

Träning 2

35 minuter, 540 kal... lite bättre =)

Träning !

blev bara 30 minuter och 465 kalorier :)

Madagaskar 2 (Tecknat och animerat 2008)

Jättemysig film bättre än etta tycker jag. den får av mig en 3,5 av 5 möjliga. Rekommenderas :)




Alla våra gamla vänner är tillbaka igen, lejonet Alex, zebran Marty, giraffen Melman, flodhästen Gloria såväl som Kung Julian, Maurice och Pingvinerna. I denna uppföljning försöker de ta sig från Madagaskar tillbaka till New York - med hjälp av ett kraschat plan pingvinerna försökt att lappa ihop. Mot alla odds lyckas de lyfta planet och gänget ser fram emot att komma hem till tryggheten i Central Park Zoo...när de nödlandar på savannen i Afrika...