Tao Te Ching

Lev och Låt Leva
Döm Inte.
Ta det som det kommer.
Hantera det.
Allt kommer att bli bra.

Paranoid Park (Drama 2007)

Den här filmen visar hur det dagliga kan förändras drastiskt till någt oväntat. Den får av mig en 3a av 5 möjliga, En bra ungdomsfilm. Mycket dramatik.


Alex är en high school-kille i Portland, vars främsta intresse är att åka skateboard. Vid sitt första besök i det obskyra skejtartillhållet Paranoid Park, orsakar han omedvetet en säkerhetsvakts död. Han vågar inte berätta för någon vad som hänt, inte ens för bäste vännen eller den krävande flickvännen Jennifer, och skuldkänslorna hotar att sluka honom. Få kan porträttera livströtta tonåringar lika sanningsenligt som Gus Van Sant, vilket han tidigare bevisat i bl.a. "Elephant". Hyllade "Paranoid Park" vann juryns jubileumspris vid 2007 års filmfestival i Cannes.

The Girl in the Park (Drama 2007)

Något seg, fast den är klart sevärd, lite sorglig slut. en 3a av 5 möjliga får den av mig.


Julia tar med sig sin femåriga dotter Maggie till en lekplats i Central Park. I en sekund råkar hon vända ryggen till och i nästa ögonblick är hennes dotter spårlöst försvunnen. Femton år senare möter Julia en kvinna som påminner henne om dottern - den småkriminella Louise ser en chans till snabba pengar och utnyttjar situationen till max. Eller är hon i själva verket den försvunna dottern? När sanningen går upp för Julia tappar hon helt taget om verkligheten.

Michael Clayton (Drama 2007)

En stark 3a, rekommenderas till Drama/Thriller film älskare, bra insats av George Clooney.

Michael Clayton är en "fixare". Han är nyskild, har skulder och börjar ogilla sitt arbete att rensa upp advokatbyrån Kenner, Back & Ledeens allra smutsigaste uppdrag. När han ställs inför sitt livs utmaning gör han något han aldrig gjort förut... istället för att mörka det som hänt börjar han att gräva i det.


Porco Rosso (Tecknat och animerat 1992)

Hayao Miyazaki har tidigare gjort mästerverk som "spirited away" "Totoro" den här filmen når inte riktigt lika långt, det blir
en Solid trea av fem möjliga. 


Mästerpiloten Porco Rosso har genom en förbannelse förvandlats till en gris. När han utmanas av den hetlevrade amerikanen Curtis måste han, med hjälp av den unge Fio, få sitt något slitna plan tillbaka i dugligt skick. Samtidigt försöker Porco Rosso vinna tillbaka sin älskades hjärta.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Mörk, Fina bilder. En klar 3a, det är mycket song i filmen. har fått fina recensioner av filmexperter.



En fängslande thriller baserad på Stephen Sondheims musikaliska världssuccé om en barberare i 1800-talets London som har hämnd i sinnet och rakkniv i hand. Det är en saga som har allt: blod, mysterier, romantik, kvickhet, medryckande musik och häpnadsväckande scenarier. Medverkande stjärnor som Helena Bonham Carter som Sweeneys partner, samt Alan Rickman och Sacha Baron Cohen som hans offer, gör historien ännu vassare. Sweeney står redo. Näste man till rakning..

Wanted (Action och äventyr 2008)

En ganska bra film, den rekommenderar jag faktist. en 3a av 5 möjliga :-)

Wesley Gibson (James McAvoy) är en hypokondrisk kontorsslav, med en chef som förödmjukar honom och en flickvän som är otrogen. Hans liv är hopplöst. Men när Wes upptäcker att hans försvunne far blivit brutalt mördad, tvingas han in i en hemlig organisation av lönnmördare som kallar sig Brödraskapet. Under den rutinerade mentorn Foxs (Angelina Jolie) ledning, utvecklar han snart blixtsnabba reflexer och övermänskliga förmågor. Men under sitt första uppdrag upptäcker Wes att det enda som är svårare än att ta någon annans liv, är att samla mod och ta kontrollen över sitt eget!

PS: Angelina Jolie spelar faktist bra i den filmen

The Forbidden Kingdom (Action och äventyr 2008)

Helt ok film, aktion och lite Komedi, lagom bra story, den får 2,5 av 5 möjliga


Jason är en amerikansk tonåring, som är besatt av Hong Kong filmer och gamla kung-fu klassiker. En dag när han letar runt efter specialimporterade DVDer i en undangömd butik i Chinatown, hittar han något väldigt ovanligt: en gammal stav som tillhört den mytomspunne kinesiska krigaren Monkey King. Jason får mer äventyr än han räknat med då han plötsligt blir transporterad tillbaka i tiden till det gamla Kina, där han tillsammans med ett gäng utstötta kampsportskrigare blir utsänd på det farliga uppdraget att befria Monkey King från den grymma Jade Warlord.

Systrar i Jeans - Andra sommaren (Blu-ray)

Inte riktigt min typ av film, men ok, den gick att se darför får den en 2a av 5 Möjliga

De fyra bästisarna från "Systrar i jeans" är tillbaka. De har precis blivit klara med sitt första år på college och står inför en fullspäckad sommar. Bridget (Blake Lively) reser till Turkiet för att delta i en arkeologisk utgrävning, medan Carmen (America Ferrera) ger sig in i ett hektiskt men kreativt sommarteaterprojekt i Vermont. Lena (Alexis Bledel) kastas mellan en ny förälskelse och gamla hjärtekrossare på designskolan i Rhode Island. Och i New York bestämmer sig Tibby (Amber Tamblyn) för att ta ett stort steg i sitt förhållande med Brian. Skratt, tårar, romanser och det där alldeles speciella jeansparet som för tjejerna samman trots att de är långt ifrån varandra allt sitter på plats i den här upplyftande uppföljaren som bygger på Ann Brashares bästsäljare!

SPACE CHIMPS (Blue Ray)

Det Hjälpte inte med Blue Ray, filmen får en svag 2a av 5 möjliga.




Space Chimps är en intergalaktisk familjekomedi om ett gäng astronautschimpansers galna och heroiska upptåg. Våghalsen Ham III, med rymdblod i ådrorna, är barnbarn till Ham I, den första apan som vågade sig ut i rymden långt före människan. Tillsammans med den vrålsnygga och intelligenta Luna och den självupptagna Titan blir Ham utvald att delta i ett rymdäventyr som kommer att föra dem tvärs genom kosmos för att utreda om det finns intelligent liv därute. Målet är en planet på andra sidan universum. Efter en mindre lyckad landning, som kan betecknas som en krasch, blir de strandsatta på en planet som styrs av en grym tyrann, Lord Zartog. Bortom all mänsklig hjälp tvingas de tre nu hålla samman och rädda planetens invånare från Zartogs ondska samt att hitta ett smart sätt att ta sig tillbaka till jorden.

När man är krasslig

och inte kan träna på gymet, kan man träna Hjärnan.  Det rekommenderas 30 min. dagligen, har man ingen Nintendo
DS kan man nog läsa en bra bok. Just nu läser jag "Tusen Små Bitar" och det kommer snart en recension av den.




Le Tube est fini :-/



Le lait concentré c est pas du tout populaire ici a Stockholm, donc c est pas facile d en acheter un nouveau. C est bizarre
chaque pays a ces produits préférés, et le lait concentré c est beaucoup plus francais. La meme chose avec les crêpes, en france ca ce mange comme un dessert, mais ici c est un plat principal qui ce mange souvent les Jeudis et en premier plat une soupe aux petit pois.

Des oeuvres d´art

Quel Plaisir, plus je les regardent, plus je pense a l´auteur de ces merveilleux dessins. il va falloir maintenat trouver des

cadres qui passent bien aux dessins. Merci Encore de tout mon coeur. :)



NEONODE N2

En ovanlig liten mobil, väger bara 60gr, och har ingen knappsats, allt sköts via Pekskärmen, den är väldigt snabb och har en väldigt bra MP3 spelare. Kameran är tyvärr inte bra. Mer information på neonode.com

Matrix Phone

Alltid lika roligt

Att skrapa Trisslotter, för man vet, en liten chans finns till vinst. Det högsta jag har vunnit är nog 100 kronor, inte illa.


Update vecka 7 år 2009

Time is always against us. Det va evigheter sen jag skrev något här, men det har inte hänt något särskildt. Just nu läser jag sista Harry Potter, för andra gången. Och det är minst lika spännande som första gången, förutom att man slipper stressa nu då man vet hur den slutar. Inom kort är det tänkt att bli lite film/spel recension.