Palace Hotell (Dokumentär 2008)

Helt ofattbart !


Här arbetar hotellchefen Maja Nyblom, 94 år gammal. Hon bokar, fixar frukost, bäddar sängar, putsar fönster, målar och fejar. Att ta emot hjälp är inget alternativ. "Det går för långsamt" tycker hon. Maja Nyblom pensionerades för 30 år sedan, men vägrar trappa ner. Köpsugna spekulanter lurar runt hörnet, hennes syskon ber henne sluta och dessutom kämpar hon mot en sjukdom som blir allt värre. Men hon älskar sitt arbeta, sitt hotell och sina gäster och hon kämpar mot alla odds. Årets höjdpunkt är Hultsfredsfestivalen då hotellet fylls till bristningsgränsen. Då kommer också favoritgästen - en man som får hennes hjärta att klappa lite extra. Han får alltid rumsnummer 14, hotellets bästa

Snart är det dags...

Eller inte, det har snöat väldig mycket två dagar i rad. Ska nog vänta en stund men det är klart man är lite sugen.


Fishy (Komedi 2005)

En lätt sevärd film, men förvänta dig inget extraordinärt, den får 2,5 av 5 möjliga. Åldersgräns 7 år, borde höjts till 11 år.


På en loftgång i Fisksätra möts den nyinflyttade innetjejen Micka och den sunkiga förortskillen Danne. Hon brinner för sitt jobb. Han kollar mest på teve. Egentligen har de ingenting gemensamt. Men när Dannes flickvän reser bort, påbörjas en oväntad historia, som kommer att förändra dem båda. Fishy är en ömsint och rolig kärlekshistoria om att våga.

Citronlunden (Drama 2008)

Salma, en palestinsk änka tar upp kampen mot den israeliska försvarsministern när han flyttar in bredvid hennes citronodling som ligger precis på gränsen till Västbanken. Ministerns säkerhetsvakter bedömer träden som en säkerhetsrisk och ger order om skövling. Men för Salma är citronodlingen hennes levebröd och stolthet och hon tänker inte ge sig så lätt...

En riktigt bra film som får en stark 3a,  en "ensam" kvinna som inte låter sig avskräckas av Israels Militärtjänst.


Selma (Drama 2008)

Intressant film som visar hur man levde på tidig 1900 talet, filmen är baserat på en sann Historia, det blir en 3a av 5 möjliga.


En ung Selma är på väg till Sicilien med sin förälskelse Sophie. Hon har just fått sitt genombrott med "Gösta Berglings saga" och världen och kärleken ligger för hennes fötter. När hon flera år senare ska ta emot Nobelpriset dyker skuggor från det förflutna upp och hotar hela hennes karriär.

Kung Fu Panda (Action och äventyr 2008)

Rolig och fartfylld film, den får av mig 3,5 av 5 möjliga. Rekommenderas



Årets roligaste film kommer från skaparna av SHREK och MADAGASKAR! Gör dig redo för storslagen underhållning med KUNG FU PANDA från DreamWorks Animation. Jack Blacks röst passar perfekt till Po, en nudelslurpande drömmare som måste lära sig att acceptera sitt sanna jag - med fel och brister - för att kunna bli en legendarisk drakkrigare. KUNG FU PANDA är en film om mod för hela familjen. Den är fylld med värme, träffsäker humor, en massa kung fu-action och banbrytande animering.